سایت اطلاع رسانی خانواده

طراح و مدیریت مطالب سایت : احمد میرزایی
 
الرئيسيةاليوميةپرسشهاي متداولجستجوليست اعضاگروههاي کاربرانثبت نامورود

شاطر | 
 

 رژیم های غذایی مناسب برای مبارزه با سرطان

مشاهده موضوع قبلي مشاهده موضوع بعدي اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
Ahmad
Admin


تعداد پستها : 260
تاريخ التسجيل : 2013-01-11
العمر : 33

پستعنوان: رژیم های غذایی مناسب برای مبارزه با سرطان   2013-05-05, 12:02 pm

غذایی که می خورید علاوه بر تأمین انرژی، با یک اثرمعجزه آسا در بدن به شما کمک می کند تابه جنگ بیماریهایی مثل عاضه های قلبی، سرطان، دیابت، فشارخون، سکته و پوکی استخوانها برود.
تحقیقات دانشمندان نشان می دهد. رژیمهای غذایی غنی از غذاهای گیاهی، میوه جات و سبزیجات، خشکبار، حبوبات، غلات ومواد نشاسته ای مثل سیب زمینی بهترین اسلحه برای جنگ با بیماریها و حفاظت از سلامتی است
● ضد سرطانها
پزشکان معتقدند، ۳۰ تا ۴۰درصد انواع سرطانها، با خوردن میوه و سبزیجات، غذاهای گیاهی، کاهش مصرف چربی و میزان کالری قابل پیشگیری است و این میزان چنانچه افراد سیگار کشیدن را ترک کنند، به طور منظم ورزش کنند و وزن خود را کنترل کنند تا ۷۰درصد افزایش پیدا خواهد کرد. در گذشته کارشناسان برای مبارزه با سرطان دائماً به میزان چربی و کاهش مقدار آن اشاره می کردند اما امروزه دریافته اند مصرف میوه و سبزیجات و حبوبات نقش مهمتری در جلوگیری از بیماریها ایفامی کند.
در گیاهان و مواد غذایی گیاهی و دوترکیب به نامهای آنتی اکسیدانها و فیتوکمیکال (موادشیمیایی گیاهی) وجود دارد که دانشمندان اثرات این مواد را بررسی کرده اند. آنتی اکسیدانها که شامل کاروتنوئیدها مثل بتاکاروتین، لیکوپین، ویتامینهایC و E هستند در میوه ها، سبزیجات و دیگر غذاهای گیاهی یافت می شوند که این مواد، به جنگ رادیکالهای آزادی می روند که با تولید ترکیباتی در بدن غشای سلولی را مورد حمله قرار می دهند. کاروتنوئید میوه ها و سبزیجات باعث رنگ قرمز و زرد روشن می شود مثل پرتغال و همین رنگهای قرمز و زرد باعث ارزش غذایی آنها می شود. کاروتنوئیدی که باعث قرمزی، رنگ گوجه فرنگی می شود و لیکوپین نام دارد از بروز سرطان پروستات در مردان جلوگیری می کند. محققین دانشگاه هاروارد با مطالعه بر روی مردان متوجه شدند، در مردانی که در هفته ۲وعده ازمحصولات گوجه فرنگی استفاده می کنند خطر ابتلا به سرطان پروستات یک سوم است. از دیگر غذاهای غنی از لیکوپین می توان به هندوانه و گریپ فروت قرمز اشاره کرد. ناگفته نماند که گوجه فرنگی خام علاوه بر لیکوپین، یک منبع غنی از ویتامینA و C نیز هست. بهترین محصولات برای مبارزه با سرطان: مرکبات، طالبی، توت فرنگی، کلم بروکلی، تخمه آفتابگردان، فلفلهای قرمز و سبز بهترین منابع ویتامین C هستند. سبزیجات دارای برگهای سبز، حبوبات، غلات، روغنهای سبزیجات و آجیل ها بهترین منابع ویتامینE هستند. سبزیجات دارای برگهای سبز تیره، انواع میوه ها و سبزیجات دارای رنگهای نارنجی، قرمز و زرد منابع خوبی برای بتاکاروتن هستند و همانطور که می دانیم بتاکاروتن کاروتنوئیدی است که در بدن به ویتامینA تبدیل می شود. گوجه فرنگی، هندوانه و گریب فروت قرمز نیز لیکوپین لازم را برای بدن فراهم می کنند.
فیتوکمیکالها (موادشیمیایی گیاهی) موجود در میوه ها و سبزیجات مانع از رشد سلولهای رنگدانه در بدن می شوند و به طور طبیعی به صورت موادی مثل ایندول (ترکیب باز بلوری) در کاهو یا آفتابگردان، گلوکزیدی در نخود و لوبیا و ایزوفلاون در شیر سویا، وجود دارند.
پزشکان برای مبارزه با سرطان مصرف مخلوطی از این مواد را طی ۵وعده در روز توصیه می کنند. البته استفاده از مکملها نیز می تواند مفید باشد اما هیچ چیز خواص غذای طبیعی را دارا نیست. به طور مثال چنانچه سیب زمینی شیرین با پوست خورده شود، حداقل ۵هزار واحد فیتوکمیکال که بهترین آنها بتاکاروتن و فیبر است به بدن می رسد که هرگز این مقدار را نمی توان از طریق مکمل بتاکاروتن به دست آورد.
● غذاهای مفید برای محافظت روده:
هر غذایی که خورده می شود، روی تمام سیستمهای بدن اثر می گذارد. اما سیستم هضم و گوارش باید یکی از اولویتها باشد، به طوری که از بیماریها مصون و عملکرد آن آرام و منظم باشد. بهترین راه برای رسیدن به این هدف داشتن رژیم غذایی غنی از فیبر است. فیبر را می توان از طریق سبزیجات و میوه خام و پخته و تمامی انواع غلات مثل نانها، برنج و پاستا تأمین کرد.
فیبرها به دوشکل محلول و حل نشدنی وجوددارند. فیبرلهای محول را می توان در میوه ها و سبزیجات، برنج قهوه ای، جو و آردجو پیدا کرد. فیبر باعث کاهش سطح کلسترول خون و کاهش سرعت ورود گلوکز به درون جریان خون می شود که اینها از فاکتورهای مهم درجلوگیری یا کنترل دیابت هستند. فیبرهای حل نشدنی در غلات، پوست میوه ها و سبزیجات، حبوبات و گندم وجود دارند که باعث تنظیم پروسه هضم در بدن می شوند. فیبرهای حل نشدنی در آب خیس می خورند و حجیم تر می شوند، بنابراین مواد عامل سرطان را به بیرون از روده می رانند. فیبرها یکی ازمواد مهم و ضدسرطان روده به شمار می آیند. سرطان روده سومین سرطان خطرناک و کشنده در جهان است که سالانه جان میلیونها زن و مرد را می گیرد. پزشکان می گویند، رژیمهای غذایی غنی از چربی و کم فیبر باعث تشویق و تولید سلولهای سرطانی در روده می شود و برعکس این حالت از رشد و نمو سلولهای سرطانی جلوگیری می کند.
● غذاهای غنی از فیبر:
روزانه مصرف ۲۰ تا ۲۵گرم فیبر برای سلامتی توصیه می شود و شما با انتخاب یک تکه نان گندم (حاوی ۱‎/۵گرم فیبر)یک فنجان برشتوک جو (۳گرم فیبر) یک عدد میوه با پوست مثل سیب (۴گرم فیبر) یک فنجان سنبل کوهی (۴گرم فیبر) و یک فنجان تمشک خوراکی (۸ گرم فیبر) می توانید فیبر مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید.
● غذاهای محافظ قلب:
هیچ سیستمی از بدن به اندازه قلب از داشتن یک رژیم غذایی مناسب سود نمی برد. انتخاب اینکه چه غذایی خورده شود و از چه غذایی پرهیز شود، اثر مستقیم روی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته دارد.
چربیهای اشباعی موجود در محصولات لبنی پرچرب و گوشت قرمز، مهمترین عامل در افزایش میزان کلسترول خون است که افزایش کلسترول یکی از مهمترین عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی است و با داشتن یک رژیم غذایی درست و غنی از فیبر شامل میوه ها و سبزیجات و حبوبات می توان از این خطر جلوگیری کرد به شرطی که این مواد دو سوم غذای روزانه شما را تشکیل دهند. غذاهای گیاهی منبع خوبی برای تأمین مواد معدنی، ویتامینها و کربوهیدراتهای پیچیده هستند در ضمن کم چرب نیز هستند و چون این غذاها غنی از فیبر دیر هضم (هضم نشدنی) هستند در معده و روده فضاهایی ایجاد می کنند که می تواند به کنترل اشتها و خون افراد کمک کند.
فیبرهای محلول نیز با مایعات (فلویدها) روده و معده ترکیب می شوند و ژلی را درست می کنند که مانع از جذب چربیها در جریان خون می شود.مطالعات نشان می دهد، در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم، چنانچه میزان فیبر مصرفی روزانه افزایش پیدا کند، میزان کلسترول ۷ درصد کاهش می یابد و مصرف روزانه دو وعده نان جو ، آرد جو دو سر و … دیگر غذاهای غنی از فیبر محلول میزان سطح کلسترول را در افراد سالم نیز ۳ تا ۴ درصد کاهش می دهد.
البته کارشناسان تغذیه می گویند: استفاده از چربی نیز برای بدن لازم است، بنابراین می توان میزان مصرف گوشت قرمز و لبنیات را تا ۱۰ درصد کاهش داد و به جای آن برای تأمین انرژی و پروتئین از ماکیان، تخم مرغ، لوبیای خشک و آجیل استفاده کرد. محصولات سویا نیز باعث کاهش کلسترول بد (LDL) می شود. برای تأمین چربیهای هیدروژنه و اشباعی نیز می توان از روغنهای زیتون و روغن بادام زمینی استفاده کرد.
● رژیم غذایی مناسب برای کاهش فشار خون: سالها پزشکان برای کاهش فشار خون ، کاهش مصرف نمک را توصیه می کردند. اما امروزه نتایجی به دست آمده که نشان می دهد رژیمهای غنی از میوه و سبزیجات و محصولات لبنی کم چرب نیز همین کار را انجام می دهد. مصرف این مواد باعث کاهش فشار سیستولیک و دیاستولیک می شود.
● غذاهای سازنده استخوان:
جاده و راه اصلی داشتن استخوانهایی قوی و مستحکم قدم زدن در پیاده روی غذاهای غنی از کلسیم است. سبزیجات دارای برگهای سبز و لبنیات کم چربی بهترین منابع کلسیم و مواد معدنی هستند که باعث سفتی و استحکام سیستم استخوانهای بدن می شود و از شکستگی آنها جلوگیری می کند. کلسیم علاوه بر استحکام استخوانها به سلولها اجازه تقسیم شدن می دهد و باعث تنظیم انقباض ماهیچه ها و استراحت آنها می شود. ضمن آنکه نقش مهمی در حرکت پروتئین و دیگر مواد مغذی در داخل سلولها ایفا می کند. چنانچه شما کلسیم کافی برای انجام این فرآیندها از طریق غذاها به دست نیاورید، بدن این کلسیم را از استخوانها می گیرد و چون بدن این ماده معدنی را تولید نمی کند حتماً باید مرتباً آن را از طریق مواد مختلف ذخیره کنید. بدن روزانه به ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارد.
برای جلوگیری از مصرف کالری زیاد، باید از شیرها و ماست های بدون چربی و یا کم چربی استفاده کنید. لازم به ذکر است که لبنیات کم چرب دارای فسفر و منیزیم است که عموماً به وسیله ویتامین D نیز تقویت شده است. تمامی این مواد به جذب و استفاده کلسیم توسط بدن کمک می کنند. علاوه بر لبنیات، آب پرتقال نیز دارای کلسیم زیادی است.
حال ببینیم چه غذاهایی برای مردان وچه غذاهایی برای زنان مفید است.
● غذاهای مناسب برای مردان عبارتند از: سس گوجه فرنگی برای جلوگیری از سرطان پروستات، صدفها برای تنظیم میزان هورمون تستسترون ، کاهو و کلم بروکلی برای جلوگیری از سرطان مثانه (زیرا احتمال بروز این سرطان در مردان سه برابر زنان است) کره بادام زمینی برای کاهش میزان کلسترول و کاهش چربی خون (که تری گلیسیرید نام دارد) و در نهایت برای جلوگیری از ابتلا به حمله قلبی و هندوانه به دلیل دارا بودن پتاسیم (که خطر ابتلا به افزایش فشار خون و سکته را کاهش می دهد. یک برش نسبتاً بزرگ هندوانه دارای ۶۶۴ میلی گرم پتاسیم است . روزانه مصرف ۲۰۰۰ میلی گرم پتاسیم توصیه می شود)
‌● غذاهای مناسب زنان: غذاهای مناسب برای زنان به شرح ذیل هستند: تخم برزگ تا تخم بذر کتان برای جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه و کاهش سرعت رشد تومورهای سرطانی و بهترین راه استفاده افزودن یک قاشق غذاخوری از آن به برشتوک صبحانه است.
غذاهای غنی از پروتئین سویا که باعث کاهش میزان کلسترول و استحکام استخوانها می شود زیرا دارای یک ماده شیمیایی «به نام ایزوفلاون» شبیه استروژن است.
پزشکان مصرف روزانه ۵۰ تا ۷۶ میلی گرم ایزوفلاون را به زنان توصیه می کنند. مصرف گوشت قرمز و جگر برای تأمین آهن مورد نیاز و جلوگیری از کم خونی. کاهش میزان آهن در خون باعث خستگی و کوفتگی شدید در بدن می شود. استفاده از سبزیجات دارای برگهای سبز تیره رنگ مثل کلم بروکلی و اسفناج برای جلوگیری از شکستگی استخوانها زیرا منابعی غنی از کلسیم و ویتامین K وd هستند. مصرف ۵ وعده غذا شامل این مواد برای سلامتی به زنان و مردان توصیه می شود.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
خواندن مشخصات فردي http://daru.openu2.com
 
رژیم های غذایی مناسب برای مبارزه با سرطان
مشاهده موضوع قبلي مشاهده موضوع بعدي بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
سایت اطلاع رسانی خانواده :: اطلاعات و سرگرمی :: مجله پزشکی-
پرش به: